Huis laten behangen

design-behang

Uw huis laten behangen? Design behang door De Kleermaeker

Behang kent een lange traditie. Al sinds de middeleeuwen gebruiken we behang als wandbekleding om een ruimte aan te kleden. Wel zie je duidelijke trends terug. Jarenlang was motiefbehang uit de mode. Tegenwoordig is het trendy om een wand te bekleden met een design behang. Juist de retro, vintage en barok motieven zijn gewild. Een nostalgisch behang op een accentmuur geeft een moderne inrichting een gezellig tintje. Een hele ruimte behangen is eigenlijk niet meer van deze tijd.

Wat wél van deze tijd is, zijn gekleurde wanden en verschillende behang designs die samenkomen in één ruimte. Ook het behangen van bijvoorbeeld een schilderij, kast of paneel geeft een leuk effect. Een verrassend resultaat krijg je met het mixen met verschillende texturen, kleuren en motieven. Ook glaswanden of een gietvloer maken een interieur origineel en authentiek. We adviseren je graag over de keuze van de kleur of het materiaal.

Design behang plakken

De technologische ontwikkelingen op het gebied van het plakken van behang gaan steeds verder. Vroeger was behangen een gedoe. Alleen al het prepareren van

het behangplaksel tot een egaal mengsel zonder klontjes was al een uitdaging. Tegenwoordig zijn de materialen verbeterd. De keuze qua behangpatronen zijn revolutionair en de formaten van het behang zijn niet meer standaard. Er is zelfs naadloos behang mogelijk. Ondanks de verbeteringen door de jaren heen, blijft behang plakken een klus voor de vakman. Een strakke ondergrond is de basis van een mooi resultaat. Dat houdt in: oud behang verwijderen, gaatjes in de wand repareren en tot slot de wand mooi glad schuren.

Standaard formaat behang snij je vervolgens op maat, rekening houdend met het verloop van een patroon. Afhankelijk van de behangsoort voorzie je de behangstroken of de wand van lijm. Dan is het een kwestie van recht aanbrengen aansluitend op de andere baan of wandrand, goed aandrukken en het overtollige behang wegsnijden. Je wilt geen hobbels, bobbels of kieren zien. En een scheef geplakt behang stoort elke dag opnieuw.

Behangen is precisiewerk. Naadloos behang op groot formaat is een kunst om aan te brengen. Dat laat je over aan de behangers van De Kleermaeker. U kunt gerust vragen stellen met betrekking tot uw pand of huis laten behangen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op