Binnenschilderwerk

binnen-schilderwerk

Binnenschilderwerk
Wie heeft er zelf niet eens een schilderkwast ter hand genomen? Of het nu gaat om je woning of kantoor. In dat geval weet je hoe lastig het is om een mooie overgang te krijgen tussen een gekleurde wand en wit plafond. Hout kun je afplakken, muren niet. In een oud pand zijn hoogglans witte en suite deuren en mat witte ornamenten op het plafond plaatjes.

Voor een doe-het-zelver is het een uitdaging om dat strak in de verf te krijgen. Vaak begin je vol enthousiasme aan een schilderklus, maar valt het vaak tegen. Zowel in de tijd die het kost als het uiteindelijke resultaat. Kortom: doe waar je goed in bent en laat het binnenschilderwerk aan de vakman over.

Kwalitatief binnenschilderwerk

In principe is alles te schilderen. Of het nu gaat om houten deuren, kunststof kozijnen, radiatoren, stalen liggers of betonnen muren. De ondergrond bepaalt de kwaliteit van het schilderwerk. Je bent gebaat bij een strakke ondergrond. Dat houdt in: oude verflagen eraf halen, scheuren en gaatjes repareren, het oppervlakte opschuren en vervolgens randen netjes afkitten. Ongeacht het type fundament, dit is de basis. Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond en het gebruiksdoeleinde bepaal je de soort verf die je gebruikt.

Voor de badkamer heb je speciale schimmelwerende en vochtregulerende verf. Vaak kiest men in de keuken tegels boven het gasfornuis tegen opspattend vet. Dat hoeft niet. Een strak gestucte muur met de reinigbare verf of gehard decoratief glas zijn mooie alternatieven.

Levensduur

De houdbaarheid van binnenschilderwerk is langer dan buitenschilderwerk. In principe blijft het schilderwerk binnenshuis 10 jaar netjes, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Zowel roet als nicotine geven vlekken. Hiervoor zijn speciale producten om het weg te werken maar het laat zich naar verloop van tijd wel weer zien. Huisdieren, kinderen en zaken als fietsen in de gang kunnen voor snellere beschadigingen zorgen.

Tot slot is een interieur aan mode onderhevig. Met een nieuwe kleur verf op de muur fris je een ruimte in no time weer op. We helpen je graag met de keuze voor een andere kleur op wand, plafond, deur of kozijn met kleuradvies.

Schilderen is meer dan alleen een kleurtje geven. Wil je meer dan alleen ‘een kwast erover’, schakel dan de schilders in van De Kleermaeker!

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op