Buitenschilderwerk

buiten-schilderwerk

Buitenschilderwerk
Zodra de zon begint de schijnen en je in de tuin gaat zitten of langs je kantoor loopt, valt ineens het schilderwerk aan de gevel op. Gebruiksbeschadigingen en afgebladderde verf door weersinvloeden geven aanleiding om de schilder te bellen. Tegen een onverzorgde gevel willen we namelijk niet aankijken.

Kwalitatief buitenschilderwerk

Als pandeigenaar hecht je vooral waarde aan de kleurstelling en eindverflaag. Dat is tenslotte wat je ziet. De kwaliteit van het schilderwerk is van ondergeschikt belang. Voorbehandeling en de grondlagen bepalen uiteindelijk de kwaliteit. Bij de opname bepalen we de status van het schilderwerk. De ondergrond bepaalt de kwaliteit. Maar problemen zie je echter terug in de eindverflaag: scheuren, blazen en afgebladderde verf.

Bij correct onderhouden buitenschilderwerk is wassen, schuren en schilderen vaak voldoende. Is het houtwerk in minder goede staat, dan zijn er extra handelingen noodzakelijk. Zodra de steiger tegen het pand staat, kunnen wij kozijn voor kozijn inspecteren. Constateren we houtrot, dan gaan we op zoek naar de oorzaak. Je kunt houtrot namelijk wel herstellen, maar als je de bron niet aanpakt, sta je over een aantal jaar voor hetzelfde probleem. Dat geldt eveneens voor betonrot.

Houtrotherstel en betonrotreparatie

Zodra we de pijnpunten hebben blootgelegd, gaan we in overleg. Als eigenaar bepaal je het niveau van saneren. Wij zijn geen voorstander van camoufleren. Een optische opknapbeurt is tenslotte een dure opknapbeurt. Dit omdat je in relatief korte tijd weer voor hetzelfde schilderwerk staat. Wij voeren bouwtechnische renovatie en restauratie in eigen beheer uit. Onze timmerlieden hebben ook het oude ambachtswerk perfect onder de knie.

Rijksmonumenten, oude panden, jaren 30 woningen: we zijn ervaren in herstel van houtrot en betonrot met behoud van oude detailleringen. Door het uitvoeren van renovatie en restauratie in eigen beheer, staan we garant voor de kwaliteit. Immers: de ondergrond bepaalt de kwaliteit van het buitenschilderwerk.

Schilderwerk is meer dan een kleur aanbrengen. Of het nu gaat om een ‘jong’ kantoorpand of een monumentaal herenhuis; onze aanpak is gedegen en de werkzaamheden gaan altijd in overleg met jou als opdrachtgever. Niemand wil voor verrassingen staan, zeker niet als pandeigenaar. Meer weten? Neem contact op.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op