Kleuradvies

kleuradvies

Kleuradvies

Met een nieuwe kleur op wand of plafond geef je je interieur meteen een nieuwe look. Kleur brengt immers sfeer in een interieur en heeft een visueel effect op de grootte van een ruimte. Echter: de juiste kleur kiezen is niet altijd gemakkelijk. Een kleur moet ondersteunend zijn, maar niet bepalend. Kleuradvies nodig? Wij helpen je graag.

Kleuradvies op maat

We kunnen ons voorstellen dat je het spannend vindt om kleur aan te brengen in je woonkamer, slaapkamer of kantoor. Naast verf en behang verfraaien leefbeton, decoratieglas en one way screen spiegels je interieur. Wij helpen je graag met kleuradvies voor het interieur en exterieur. Het wijzigen van de kleurstelling van een voorgevelkleur is best ingrijpend, hiervoor biedt een digitaal kleuradvies uitkomst. Je bent voorbereid op hetgeen je kunt verwachten. Uiteraard verzorgt De Kleermaeker zowel het binnen als buitenschilderwerk.

Kleurkeuze

De kleurenwaaier laat een palet aan kleuren zien en is zo opgebouwd om de keuze te vergemakkelijken. Onderstaande basisregels helpen je op weg bij kleurkeuze.

Licht – donker

Bij het kiezen van een kleur kijken wij als eerste naar de lichtinval van een ruimte. Door schaduw oogt een kleur donkerder. Een ruimte vergroot je optisch door het gebruik van lichte tinten: wit maakt groter. Het effect versterkt met een glanzende verf of behang. Voor donkere kleuren geldt het omgekeerde. Een donkere muur of plafond verkleint de ruimte.

Ton sur ton kleurencombinaties

Eén kleurenstaal uit de kleurenwaaier bestaat uit een combinatie van ton sur ton kleuren: één hoofdkleur die steeds lichter wordt. Een interieur krijgt een rustige uitstraling als je alle kleuren uit dezelfde kleurenstaal gebruikt. Met de verschillende kleurgradaties breng je nuances aan.

Contrasterende kleuren

Kleuren die tegenover elkaar zitten zijn contrasterende kleuren, deze versterken elkaar. Een krachtig interieur creëer je door deze kleuren naast elkaar aan te brengen. Met hippe meubels of accessoires in felle kleuren bereik je hetzelfde resultaat. Knalkleuren op muur of plafond zijn dominant. Ben je gevoelig voor prikkels, kies dan voor lichte tinten.

Complementaire kleuren

De kleurenstalen die naast elkaar in de kleurwaaier zitten, vullen elkaar harmonieus aan. Je kunt ze dus moeiteloos mixen en matchen. Zorg wel voor voldoende rust in het geheel door een combinatie met lichte tinten.

Kom je er niet uit, dan staan wij je met plezier terzijde met kleuradvies en interieur ideeën.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op