Leefbeton

leefbeton

Leefbeton vloer of wand

De stoere uitstraling van beton is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Het geeft je huis net die moderne draai waar je misschien al zo lang naar op zoek bent. Een vloer of wand van leefbeton is strak, helemaal van nu en niet onbelangrijk: erg duurzaam. Door de samenstelling is het een ideaal product voor elke ruimte in huis.

Leefbeton is geschikt voor elke ruimte

Dit type beton heeft een andere samenstelling dan bijvoorbeeld een gietvloer. Het is een waterdicht cementproduct dat niet gemengd wordt met water, maar met een speciale hars. Daarover gaat een sealer. Dit maakt leefbeton bijzonder sterk en waterdicht. Je kunt leefbeton dan ook in elke ruimte van je huis gebruiken, zelfs in de badkamer. Of voor showrooms en winkelvloeren. Bovendien is geen enkele beton-look hetzelfde. Je kunt kiezen voor ultra strak en modern, of juist wat drukker en industrieel. Precies waar jij van houdt.

Eigenschappen van leefbeton

Het materiaal van leefbeton heeft een aantal prettige eigenschappen. Ten eerste is het watervast, waardoor het te gebruiken is in natte ruimtes zoals het toilet of badkamer. Doordat het beton naadloos is, zijn er geen voegen die vochtig blijven. Schimmels en bacteriën maken dus geen schijn van kans. Sterker nog: het materiaal is alkalisch oftewel schimmelwerend. Voor mensen die last hebben van allergieën is leefbeton dan ook een bijzonder prettig product.

Slijtvaste betonvloer

Door een speciale coating is leefbeton bovendien slijtvast, dat maakt het ook zo duurzaam en geschikt voor bijvoorbeeld de keuken. De coating zorgt er namelijk voor dat leefbeton tot wel 16 uur beschermd is tegen aceton, thee, koffie en wijn.

Combineer de harde uitstraling van dit beton met zachte materialen om een bijzonder en toch huiselijk interieur te creëren. Of ga op zoek naar vintage industrieel meubilair – denk staal, hout en glas – om echt iets stoers neer te zetten. Inspiratie opdoen? Kijk op Pinterest en maak je eigen moodboard of schakel onze vakmensen in voor een kleuradvies.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op