Veiligheidsglas

Veiligheidsglas de kleermaeker

Veiligheidsglas

Een bal door een raam of een ongelukkige val kunnen ernstige gevolgen hebben bij enkel glas of normaal dubbelglas. Deze ongelukken hebben geen ernstige gevolgen met het gebruik van veiligheidsglas. Een ander voordeel: inbrekers gaan aan jouw huis voorbij omdat veiligheidsglas uiterst moeilijk te forceren is. Op deze pagina vind je alle informatie over veiligheidsglas.

Voorkomen van snijwonden

Als gewoon glas breekt, ontstaan er gevaarlijke scherven en openingen in het glas. Aan die scherpe randen kun je ernstige snijwonden oplopen. Zeker op de plekken waar veel mensen komen, in huis of op het werk, is het raadzaam veiligheidsglas te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan schuifdeuren of glas dat tot op de vloer komt. Als veiligheidsglas breekt, ontstaat er een veilig breukpatroon zonder scherpe randen. Dit voorkomt dat het glas plotseling uit elkaar ‘knalt’ en vergroot de veiligheid van de personen in de buurt enorm.

Er kunnen geen ernstige wonden meer ontstaan. In de NEN-norm 3569 staat omschreven wat de sterkte-eisen zijn die aan glas kunnen worden gesteld. Dit is een richtinggevende norm die niet dwingend is opgelegd. Als opdrachtgever is het altijd verstandig om na te gaan of glasbedrijven met deze norm werken. Bij ons glaszetterswerk passen wij deze NEN-norm toe. Hierdoor zorgen wij ervoor dat het glas dat wij leveren altijd van de beste en veilige kwaliteit is.

Inbraakproof

Beveiligingsglas is zo sterk dat het heel moeilijk wordt om in korte tijd een opening te forceren. Dit zal zeker de gelegenheidsdief afschrikken. Beveiligingsglas is in verschillende gradaties verkrijgbaar. Zo heb je een variant beveiligingsglas dat zo sterk is door de hoeveelheid glasbladen dat het zelfs met veel geweld niet kapot te krijgen is. Naarmate het beveiligingsglas uit meer glasbladen bestaat, wordt het steeds sterker.

Wil je meer weten over veiligheidsbeglazing? Onze glaszetters zijn in het bezit van het Glas Branche Organisatie (GBO) Vakcertificaat. Zij kunnen je alles vertellen over dit onderwerp.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op