Gevelreiniging

gevelreiniging

Gevelreiniging
De gevel van je pand is het aangezicht van je bedrijf of woning en is daarmee het visitekaartje voor passanten en bezoekers. Door weersinvloeden, uitlaatgassen, fijnstof en planten vervuilt een gevel. Een klimplant aan een gevel geeft een authentieke uitstraling, echter kan deze ook voor schade zorgen. Als je de plant verwijdert, laat hij een spoor aan takjes en restanten na. Het is verstandig om dit grondig te (laten) reinigen.

Periodieke gevelreiniging

Een pand met een witte gevel, gelegen naast een drukke weg in de buurt van een park, vervuilt sneller en is het eerder zichtbaar dan een pand dat op een woonerf ligt en gebouwd is met donkere stenen. Toch is voor beide panden periodieke gevelreiniging raadzaam. Door je gevel om de zoveel tijd te laten reinigingen, blijft je gevel een frisse look behouden. Bovendien spoor je direct schade aan de gevel op.

Een lekkage aan de buitenmuur hoeft niet direct inpandig zichtbaar te zijn. Een lekkage kan jarenlang voortduren en schade aanrichten aan beton en hout, voordat je het in de gaten hebt. Dat kun je voorkomen door onze vakmensen de gevel te laten reinigen.

Op waterbasis

We werken met een hogedrukreiniger op basis van stoom dat een temperatuur heeft van meer dan 100 graden. Hiermee verwijderen we eenvoudig mos en licht vuil. Is het pand zwaarder vervuild, dan voegen we een chemisch reinigingsmiddel toe. We voeren eerste een proefstuk uit om te kijken of gevelreiniging op waterbasis het gewenste resultaat oplevert. Na het reinigen kunnen we een beschermde Mavrox Graffiti guard, coating aanbrengen.

Mavrox Graffiti guard is een transparante coating die beschermt tegen graffiti, stiften, vuil, vocht UV-straling en vermindert indringing van agressieve stoffen. Het is toepasbaar voor vrijwel elke ondergrond, zoals beton, metselwerk, hout en natuursteen. Met deze graffiticoating ben je jarenlang beschermd en het scheelt onderhoud. Het is eenvoudig te reinigen.

Is jouw gevel geen visitekaartje meer? Neem dan contact op om te kijken of gevelreiniging op waterbasis uitkomst biedt.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op