Dubbelglas

dubbelglas Arnhem

Dubbelglas

In veel panden zit nog enkel glas, terwijl dubbelglas beter is voor de energierekening en meer comfort biedt. Soms denken we dat enkel glas tocht, dat is niet zo. Tocht ontstaat door kieren tussen de sponningen van de ramen. Naast de isolerende werking kun je dubbelglas ook plaatsen tegen geluidsoverlast.

Daarnaast bieden we zonwerend isolatieglas dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Overigens zie je het verschil niet met normaal dubbelglas, op de ruiten is een speciale neutrale coating aangebracht. Tot slot zijn er verschillende varianten van veiligheidsglas: glas dat bij doorval verwondingen voorkomt, kogelwerend glas, inbraakpreventieglas en brandwerend glas.

Monumenten

Bij monumenten mag je enkel glas niet klakkeloos vervangen door dit dikkere glas omdat het gevelaanzicht hierdoor verandert. Dit pas namelijk niet in de bestaande sponningen. Hiervoor zijn verschillende alternatieven. Speciaal monumentenglas, dit is dikker en zwaarder dan enkel glas, edoch wat prijziger en niet overal toepasbaar. Je kunt ook voorzetramen plaatsen. Nadeel is wel dat de ramen daardoor niet meer te openen zijn.

Achterzetramen kunnen dan een oplossing bieden en het heeft een geluidswerende functie. Ook voor niet-monumentale panden maar wel met mooie authentieke detailleringen zijn dit prima alternatieven.

Hoog rendement glas

Met dit type glas bedoelen we vaak hoog rendement glas (ofwel HR++). Dit is dubbelglas met een speciale coating. De spouw tussen de dubbele glasbladen is gevuld met edelgas. Hierdoor wordt het energievoordeel verhoogt ten opzichte van normaal dubbelglas. We kunnen exact voor je uitrekenen wat de exacte besparing is bij dubbel glas of HR ++ glas. Je weet dan wanneer je de extra investering terugverdient hebt.

De keuze is enorm uitgebreid en bovendien afhankelijk van het soort kozijn. Dubbelglas is tevens verkrijgbaar als veiligheidsglas, zonwerend glas of decoratief glas. Onze ervaren glaszetters voorzien je graag van een passend advies. Wilt u meer weten? Bel om een afspraak te maken.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij zijn er voor jou Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op